top of page

PROJE ORTAKLARI

ÖÄŸretimde Oyunla Dijital Ä°lerleme

Proje ekolojistler, iklim bilimciler, grup eÄŸitmenleri, bilgisayar uzmanları ve aynı zamanda öÄŸretmeler ve eÄŸitim bilimcilerden oluÅŸan çoklu disiplinli bir ekibin katkılarını entegre etmektedir; bu ekip hedef kitleye (öÄŸrenciler, öÄŸretmeler, okul, vs.) yenilikçi didaktik öneriler ve araçlar sunmak için birlikte çalışarak deneyimlerini ve bilgilerini paylaÅŸacak aktiviteler yürüteceklerdir.

Çalışma ekibinin yapısı farklı uzman incelemesi ve perspektifler sunmakta; bunların bazıları iletiÅŸim araÅŸtırmaları (IBIMET) ile ilgiliyken, diÄŸerleri doÄŸrudan nihai kullanıcılarla (SENSALE Lisesi, TAGES ve Vakıf K12) ve diÄŸerleri giriÅŸimcilikle baÄŸlantılı (CLICKS&LINKS) olarak resmi ve gayri resmi içeriklerin daha geniÅŸ ve yayılan bir kullanım için proje girdilerini zenginleÅŸtirmekteler.

DIGITgame, yeni Akıllı Åžehir tematiÄŸini kullanarak ve video oyunu çözümünü sunmanın avantajını kullanarak geleneksel çevre bilimi konularının iletiÅŸimi ve öÄŸretilmesi için yeni bir yaklaşımdır. Bu didaktik strateji, hem bilimsel konularda hem de dijital bilimlerde geliÅŸmiÅŸ ve yüksek kaliteli yetkinliklerin elde edilmesinin saÄŸlamlaÅŸtırılmasına izin verecek.

DIGITgame, spesifik bilim konularını iletmek ve geliÅŸtirmek için yeni bir yaklaşım saÄŸlamayı amaçlamakta: iklim dinamikleri, deÄŸiÅŸimler ve geliÅŸimler; bitkilerin fizyolojisi ve ekolojik rolü; insan saÄŸlığı ve refah; analiz ve kalitatif ve kantitatif gözlem ve veri analizi ve kullanımı. Akıllı ÅŸehirler konseptleri ile baÄŸlantılı olan ve nakledilmiÅŸ bu tematik, lise eÄŸitim programında öngörülen temel bilime bir yükseltmeyi yansıtır.  Tanımlanan hedef grup, 14-17 yaÅŸ arası öÄŸrenciler ve hedefleri bilim ekspertizindeki hayati konuların düÅŸük baÅŸarısıyla yüzleÅŸmek ve daha ileri öÄŸrenme için bir temel oluÅŸturmaktır. Temel endüstriyel (teknik) araçların kullanımı aracılığıyla öÄŸrencilerin doÄŸrudan aktif olarak dâhil olmalarıyla geleneksel derslerin didaktik metodunu entegre eden teklif edilen proje, eÄŸitim bilimcilerin yüksek kalitede ve dinamik öÄŸretim sergilemelerini destekliyor.

DIGITgame projesinin ana çıktısı öÄŸrenciler tarafından yaratılan, tasarlanan ve geliÅŸtirilen bir video oyunudur (öÄŸrenilen  bilimsel becerilere (aÅŸama 1) dayanan ve diÄŸer öÄŸrenci hedeflerine ulaÅŸmak ve onları dâhil etmek için yararlı video oyunu). Video oyunu fikri öÄŸrenilen derslerden (AÅŸama 1) türetilmiÅŸ olumlu ve olumsuz seçeneklere dayanan bir Akıllı Åžehir tasarlamayı öngörür.

Bu video geliÅŸtirme aracını inÅŸa etme deneyimi, geleneksel yöntem bilimlerine göre kavrayışları ve kavramları aktif olarak yaymak için alternatif bir yaklaşım saÄŸlamakta ve öÄŸretmenler için daha geniÅŸ bir öÄŸrenci kitlesini kapsamaktadır. Buna ek olarak, diÄŸer öÄŸrenciler için faydalı bir oyun geliÅŸtirme düellosu genç insanların elde edilmiÅŸ dijital araçlar ve bilgiye yönelik yeni bir yaklaşım oluÅŸturmalarını kamçılayacaktır.

 

Teklif edilen yöntem bilim ve proje çıktılarının, aynı zamanda farklı baÄŸlamlarda ve farklı didaktik konularla kullanımı ve tekrarlanması/kopyalanması kolaydır. Proje adımları ve sonuçları gerekli yeterlilikleri, örnekleri ve bütünleyici bilgileri saÄŸlamak için, paydaÅŸlarla kapsamlı rehberlerde detaylandırılacaktır. 

DIGITgame çıktıları, daha geniÅŸ bir hedef kitlenin eriÅŸimini desteklemek için açık ve ücretsiz (Açık EÄŸitim Kaynakları, OER) olacaktır. Video oyununu kullanarak eÄŸitim bilimciler ve öÄŸrenciler aktif olarak bunları öÄŸretimlerine ve öÄŸrenmelerine entegre ederek BiliÅŸim ve Ä°letiÅŸim Teknolojileri ve dijital yeterliliklerini geliÅŸtirebileceklerdir. DIGITgam ile onlar sadece teknoloji kullanıcıları deÄŸil, aynı zamanda da fikirleri, deneyleri ve deneyim paylaÅŸmayı yaratan ve bunlara katkıda bulunan oyuncular olacaklardır. Ayrıca, orta vadede, proje deÄŸiÅŸimleri teÅŸvik eden ve mesleki geliÅŸmeyi ve istihdam edilebilirliÄŸi teÅŸvik eden farklı mesleki becerileri (araÅŸtırma, endüstri, didaktik) içermektedir.

DIGITgame

ERASMUS+  2017-1-IT02-KA201-036822

 31/12/2017   -   30/12/2019

bottom of page